TEAM WIJSFIT

Het Wijsfit team is een groep ondernemers die staan voor een vitalere & bewustere (gezonde) wereld. Gezamenlijk hebben wij een WIJSFIT programma ontwikkeld. Dit is een programma gericht op bewegen, gezonde leefstijl en mentaal fit. We doen dit samen als WIJSFIT TEAM en staan voor sportieve, positieve coaching.

Cardiotraining  /  Spinning  /  Pull Ups  / Sit Up  /  Squat  / Kracht  /   Push-ups  / Jumping Jack  / Burpee  /

Het Wij(s)fit programma:

WIJSFIT LESROOSTER

Dagelijkse groepslessen die worden aangeboden met WIJSFIT METHODE.

De groepslessen worden eerst in 2 verschillende blokken aangeboden:

– Ochtend: 09.00-09.45uur

– Avond: 19.00-19.45uur

 

Flexibele tijden

Zelf trainen is ook mogelijke in de WORKOUTBOXEN. Deze boxen zijn bedacht om trainingen te kunnen uitvoeren met veel verschillende materialen om zo bewust en functioneel te trainen. Je hoeft niet meer na te denken en alleen de spier te trainen waar het apparaat goed voor is!

WIJSFIT SPECIALS

We gaan speciale weken organiseren waarin een thema centraal staat binnen de groepslessen en daarbuiten.  Sommige thema’s worden aan het eind van de periode leuk afgesloten.

Voorbeelden van speciale weken:

– Thema LATIN: groepslessen met Latin vibe, workshops: LABOOCA, BACHATA, SALSA & aan het einde van deze week een LATIN DANS PARTY!

– Thema MINDFUL: groepslessen met meer aandacht voor meditatie, mindfulness, ademhaling- methodes, workshops: MINDLIFT, WIM HOF/ ijsbad & aan het einde van de week.

Locatie De Oude Manege

De WijsFit methode is zeer geschikt om uit te voeren in de multifunctionele sport &ontmoetingsplek De Oude Manege. De ruimte in de manege nodigt uit om te bewegen, de variatie aan ruimtes zorgt voor afwisseling en mogelijkheden. De sfeer in de manege kenmerkt zich als huiselijk en gemoedelijk.

 

Voordelen van de locatie:

· Open ruimtes: Samen bewegen als een hechte groep, elkaar zien en motiveren.

· Koud & warm wisselen elkaar af: Dit zorgt voor versterken van het immuunsysteem, weerstand & vooral de mentale kant.

· De groepslessen kunnen op verschillende plekken in het gebouw worden gegeven. Dit verhoogt de mentale gezondheid om steeds op een andere manier getriggerd te worden.

DE OUDE MANEGE heeft verscheidene andere structurele activiteiten in de manege. Af en toe zullen wij ook variëren in waar de les gaat plaatsvinden, dit kan simpelweg buiten zijn, maar ook op een andere locatie. 

Ontstaan WIJSFIT

Het WIJ(S)FIT team is ontstaan nadat Sportbedrijf HET VERSCHIL/ DE OUDE MANEGE benaderd was door fitnesscentrum VELDWIJK. Zij gaan na 40 jaar in Winsum gevestigd te zijn als sportschool stoppen. Door de Samenwerking aan te gaan met verschillende bedrijven, ondernemers en instanties kunnen we nu het WIJSFIT programma aanbieden.

WIJSFIT Methode

Wij werken al jaren met de 5i’s: Intiverend, intrigerend, intens, intentioneel en interactief. Tijdens onze groepslessen, zul je verrast worden, uitgedaagd en train je fysiek en mentaal. Daarnaast is individuele aandacht en begeleiding een belangrijk onderdeel van de lessen. Wijsfit zorgt ervoor dat je in een fijne omgeving mentaal en fysiek fit blijft.

bekijk

Onze visie waar wij voor staan

Zelfkennis is een belangrijk onderdeel van trainen. We leren jullie graag kennen, zodat we een goede begeleiding kunnen geven. Heb je meer interesse in persoonlijke ontwikkeling vraag dan eens naar onze expertise op het gebied van Action Type (Zelfkennis de basis voor succes). Action type wordt veel gebruikt in de sportwereld, om gerichte begeleiding te kunnen geven aan sporters.

Er is een voorkeur voor kleine groepen, hierdoor kan de aandacht voor de mentale en fysieke ontwikkeling meer worden behaald.

veel uitdaging voor elke individu of groep zorgt voor veel differentiëren en niets is standaard. Wij zullen veel variatie aanbieden in de lessen.

Belangrijk om vanuit je niveau in ontwikkeling te komen. Wanneer je buiten je comfort zone gaat trainen en dat lukt dan krijg je meer zelfvertrouwen/mentale weerbaarheid van.

Kies wat jij wilt doen en waar jij happy van wordt. Niets moet en alles kan. Wij zorgen voor openheid en vertrouwen.

Iedereen is welkom: Ongeacht leeftijd, niveau en interesse. Wij stimuleren ook gevarieerdheid binnen de groepen. Voor ons de uitdaging om onze les zo aan te beiden dat iedereen op eigen niveau en interesse mee kan doen.

Thema’s: Wij hebben als mensen veel controle over onze eigen stressoren alleen is dit vaak niet bekend  en gebruiken dat niet. Ga die uitdaging aan en verdiep je in wat voor jou allemaal werkt om metaal en fysiek sterker te worden.

Meedenken over de les en soms betrokken zijn bij de inhoud van de les zorgt voor een hechte groep en zorgt ervoor dat je gehoord wordt en er toe doet. Wij vinden dit erg belangrijk zodat wij met elkaar de lessen, specials, weekenden nog waardevoller maken dan dat ze nu al zijn. Instructeurs moeten ook snel handelen als er vanuit de groep iets komt zodat ook de instructeur zich blijft verdiepen, uitdagen & ontwikkelen.

binnen elke groeps- les is er een basiscursus om ervoor te zorgen dat iedereen zich vertrouwt en happy voelt in wat je doet. Het is mogelijk om direct aan te haken bij de les want het zorgt juist ook weer voor een mentale overwinning om in sommige moment in het diepe te springen.

Verdieping WIJSFIT methode

 • Wij werken al jaren met de 5i’s: Intiverend, intrigerend, intens, intentioneel en interactief. Tijdens onze groepslessen, zul je verrast worden, uitgedaagd en train je fysiek en mentaal. Daarnaast is individuele aandacht en begeleiding een belangrijk onderdeel van de lessen. Wijsfit zorgt ervoor dat je in een fijne omgeving mentaal en fysiek fit blijft.
 • 5I methode staat voor: INTIVEREND/ uitnodigend door spelelement, INTRIGEREND/ iedereen doet mee (op eigen niveau), INTENS op verschillende vlakken (bv. Kleine & grove motoriek/ oog-hand, oog-voet coördinatie, INTENTIONEEL/ bewegen impliciet leren, INTERACTIEF/ samen spelen en leren)
 • Afwisseling zorgt voor een positieve prikkel. Door de afwisseling blijft het leuk en uitdagend.
 • Challenges binnen de lessen : tijd, kleuren, duo uitdaging, etc.
 • Altijd een Spelvorm/ spelelement: binnen de groeplessen worden spelelementen toegepast zodat de focus even ergens anders op wordt gelegd, hierdoor wordt de les uitdagend.
 • Silent disco kop telefoon (voor intenser gevoel die voor iedereen anders is).
 • Mentale en fysieke ontwikkeling : Eerst het hoofd dan het lichaam. Als wij het hoofd en dus de mentale kant trainen dan zal uiteindelijk op langer termijn meerwaarde hebben, dan als wij alleen fysiek bezig zijn.
 • Out of the box denken zodat het over wordt genomen door deelnemers en als vanzelfsprekend wordt gezien (niets is gek).
 • Individueel en groepsaandacht
 • Ieder zien hoe hij/zij is en zorgen dat deelnemers in kracht komen te staan.
 • Eigen lessen, eigen inhoud en eigen visie.