Over

DE OUDE MANEGE

“Van een manege met paarden naar een manege waar jong & oud kunnen bewegen, logeren, ontspannen en lunchen”.

6 Mei 2020 is de Manege overgenomen door Henk & Ginette Alssema en Deni & Malous van Dalsem. Met alle energie is er in twee jaar veel gebeurd aan de binnen en buitenkant. Er ligt een multifunctioneel kunstgras veld in de oude binnenbak waar veel activiteiten in gehouden kunnen worden. Verder zijn er verschillende groepsruimtes gecreëerd in huiselijke sfeer, ook zijn de paardenboxen omgetoverd tot WORKOUTBOXEN en is de buitenbak omgetoverd tot beachveld voor meerdere beweeg activiteiten. Tevens is er een kantine en terras waar heerlijk genoten kan worden van een bakje koffie en lunch.

Het eilandgevoel is wat deze nieuwe ontmoetingsplek uniek maakt waar iedereen kan genieten op zijn/ haar eigen manier en interesses.

WIJ ZIJN ER VOOR JOU!

Wat maakt het Verschil volgens onze klanten:

✓ De individuele aandacht
✓ De variatie binnen de lessen
✓ De continuïteit
✓ Vrijheid & flexibiliteit
✓ Variatie van materialen & trainers

MISSIE

De Oude Manege is een multifunctioneel sport- en recreatiecentrum waar het welzijn en de leefstijl van mensen centraal staat. Het is een plek om te bewegen, elkaar te ontmoeten, logeren en om gezond te lunchen. Uiteindelijk gaat het erom dat de klant met een blij en voldaan gevoel naar huis gaat. Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering, zowel bij het gebouw als naar de mensen toe. Dienstbaarheid naar de gemeenschap komt op de eerste plaats door een inclusieve ontmoetingsplek te zijn.

VISIE

De Oude Manege biedt allerlei vormen van bewegen en ontspannen voor oud en jong aan: van personal training en kinderfeestjes tot en met een speelplek voor (de allerkleinste) kinderen. Bewegen en ontmoeten wordt ingezet als middel voor preventie van ziekten, beperkingen en eenzaamheid, mentale weerbaarheid, zelfredzaamheid, duurzame inzetbaarheid, cognitieve en motorische ontwikkeling, opvoeding en resocialisatie en integratie.

HET TEAM VANDE OUDE MANEGE

MAAK KENNIS MET ONS TEAM

HENK ALSSEMA
Eigenaar
GINETTE ALSSEMA
Eigenaar
DENI VAN DALSEM
Eigenaar
MARLOUS VAN DALSEM
Eigenaar
Bekijk compleet team

INDIVIDUELE VRIJHEID

Bij de Oude Manege is iedereen vrij om zijn of haar keuzes te maken. De Oude Manege werkt namelijk vraag gericht en faciliteert de klanten in het maken van hun keuzes. Daarom bijvoorbeeld wordt er niet alleen gewerkt met een abonnement, maar wordt er ook een strippenkaart gehanteerd. Bij de Oude Manege zit jij nergens aan vast! De eigenaren van de Oude Manege willen aanbieden waar de klant om vraagt, waardoor ook rekening wordt gehouden met het niveau dat de klant wil. Dit komt tot uitdrukking in de gevarieerde trainingen door wisselingen van trainingsprikkels, materialen, locaties en trainers.

VERBINDING, RESPECT & GELIJKWAARDIGHEID

Diversiteit en gelijkwaardigheid staan voorop in de Oude Manege. Wij halen het beste in elk individu naar boven. Iedereen heeft zijn eigen talenten en dit moet gezien worden.
Mensen verschillen over het algemeen veel van elkaar, deze verschillen worden juist aangemoedigd bij de Manege. Loop niet weg voor jou zwaktes en sterktes, maar gebruik deze. Het is dan aan de medewerkers binnen de Manege om dit per individu te respecteren. Door deze aanpak van de Manege kunnen deelnemers met verschillen in niveau toch samen trainen en probeert de Manege de “verschillen” te verbinden.

SOCIAAL

De Oude Manege heeft als visie de ontmoetingsplek van Winsum te worden. Hier kunnen mensen, zowel jong als oud, samen komen en met elkaar communiceren. Hiernaast kunnen ze samen werken aan een betere leefstijl en gezonde en duurzame toekomst. Mensen moeten zich thuis en vrij voelen bij de Manege.

EXTRA VOORDELEN

✓ Laagdrempelig
✓ Zowel binnen als buiten
✓ Multifunctioneel
✓ Klant gerichte benadering